LUFFA - Wat is het eigenlijk?

De sponzen van Luffa zijn 100% natuurlijk, maar wat is Luffa eigenlijk? En waar komt het vandaan?


Zoals veel mensen denken, komt luffa niet uit de zee. Nee ... Luffa groeit gewoon op het land. Het is de vrucht van een 1-jarige klimplant en wordt ook wel sponskomkommer genoemd.


Wist je dat deze plant één van de eerste gecultiveerde planten in de geschiedenis van de mensheid is? 9000 jaar geleden al werden de vruchten gebruikt voor verschillende doeleinden. De oorsprong ligt in India en Egypte. Maar de Luffa's van Enjoy la Vida komen gewoon uit Europa en worden geproduceerd op een Ecologische Luffa-boerderij in Spanje.


Iedere Luffa begint als klein zaadje in de handen van Juan, de eigenaar van dit mooie bedrijf. Met veel liefde en aandacht groeit het uit tot een mooie klimplant vol met prachtige gele bloemen. Deze bloemen worden uiteindelijk de komkommerachtige vruchten genaamd Luffa/Loofah. De vruchten kunnen wel 75 cm lang worden.


Als de vrucht volgroeit en rijp is, is het vruchtvlees helemaal vervangen door stevige vezels die van nature zijn geweven in een prachtig patroon. De vrucht heeft nu een licht ruwe en sponsachtige structuur gekregen en is ideaal om te gebruiken als (scrub)spons. Na het oogsten worden ze geschild en behandeld met natuurlijk bronwater uit de regio. Dit water is van nature 43 graden en zit vol magnesium wat zorgt voor een antibacteriële werking.


Gedroogd door de wind blijft er een prachtige spons over. Deze wordt verwerkt tot de Eco-schuursponsjes of de Shower-Sponge van Enjoy la Vida. Nu weet je ... Luffa is een geschenk van de natuur voor jou om van te genieten.

100% natuurlijk en volledig biologische afbreekbaar. Enjoy la Vida - It's natures gift to you ! : )

26 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven