top of page

Eco-schuursponsjes, schuren zonder microbeads !

Bijgewerkt op: 23 aug. 2022

Deze natuurlijke schuursponsjes zijn gemaakt van een Mediterraanse grassoort : Stipa Tenacissima oftewel Esparto. Esparto groeit van nature in de binnenlanden van Spanje. Deze sterke plant heeft geen bestrijdingsmiddel nodig en groeit van nature in overvloed . Het wordt geplukt met respect voor het ecosysteem, gedroogd en gebleekt door de warme zon. Al sinds mensenheugenis wordt Esparto gebruikt als schuursponsje, want het werkt gewoon onzettend goed.

Tegenwoordig schuren we met onze plastic schuursponsjes de microbeads letterlijk in ons schone drinkwater. Daar heeft dit sponsje geen last van ! Sterker nog ... ben je er klaar mee, dan eindigt dit sponsje niet als afval bovenop de hoop. Maar eindigt het als compost, voedsel voor de aarde. Mooier kan het toch niet?

Wist je dat deze sponsjes van nature antibacterieel en schimmelwerend zijn? Meer planten in de natuur hebben deze eigenschap zoals bijvoorbeeld Hennep. Een echt geschenk van de natuur. Samen met natrium bicarbonaat is het helemaal een super schoonmaakteam ! Perfect om je gootsteen mee schoon te maken, de kraan of de badkamer. Maar ook de vuile pannen of je fiets.

Probeer het maar eens ! En ben je er klaar mee? Dan gooi je ze hop... in het bos. Of in de GFT-bak natuurlijk. Geen probleem voor de aarde en je huis weer lekker schoon.

Deze sponsjes worden verkocht als baaltje. Je kunt het baaltje in zijn geheel als schuurspons gebruiken. En het voordeel is, ze stinken niet maar ruiken heerlijk naar de zon, de stilte en het wuivende gras. En terwijl je verder droomt over het leven in de bergen van Spanje, is je schoonmaakklus al klaar! : ) Succes ermee ! De Eco-schuursponsjes van Esparto zijn te koop in verschillende winkels in Nederland (zie verkooppunten) Maar natuurlijk ook in onze eigen webshop.


230 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


eco-schuursponsjes
bottom of page