Eco-schuursponsjes, schuren zonder microbeads !

Bijgewerkt op: 27 aug. 2019

Deze natuurlijke schuursponsjes zijn gemaakt van een Mediterraanse grassoort : Stipa Tenacissima oftewel Esparto. Esparto groeit van nature rond de Middelandse Zee. Deze sterke plant heeft geen bestrijdingsmiddel nodig. Het wordt geplukt met respect voor het ecosysteem, gedroogd en gebleekt door de warme zon. Al sinds mensenheugenis worden deze eco-schuursponsjes gebruikt in het Middellandse Zeegebied. Tegenwoordig schuren we met onze plastic schuursponsjes de microbeads letterlijk in ons schone drinkwater. Daar heeft dit sponsje geen last van ! Sterker nog ... ben je er klaar mee, dan eindigt dit sponsje niet als afval bovenop de hoop. Maar eindigt het als compost, voedsel voor de aarde. Mooier kan het toch niet?

Wist je dat deze sponsjes van nature antibacterieel en schimmelwerend zijn? Meer planten in de natuur hebben deze eigenschap zoals bijvoorbeeld Hennep. Een echt kadootje van de natuur. Samen met natrium bicarbonaat is het helemaal een super schoonmaakteam ! Perfect om je gootsteen mee schoon te maken, de kraan of je badkamer. Maar ook de vuile pannen of je fiets.

Probeer het maar eens ! En ben je er klaar mee? Dan gooi je ze hop... in het bos. Of in de GFT-bak natuurlijk. Geen probleem voor de aarde en je huis weer lekker schoon. Deze sponsjes worden verkocht als baaltje. Uit 1 baaltje haal je gemiddeld 3 schuurbolletjes, maar dan moet je ze wel even zelf maken. En is dat erg? Nee hoor ... : ) Je waant je bij dit klusje gewoon ergens in de bergen. De geur van het baaltje helpt je jouw voorstelling verder te verlevendigen, want de geur is de geur van de stilte die daar hangt. Je hoort een paar belletjes van de geitjes in de verte. En terwijl je verder droomt over het leven in de bergen is je schuursponsje al klaar ... nu poetsen maar. : ) TIP Maak het bolletje boven de GFT-bak of een teiltje. Er kunnen een paar sprietjes vanaf komen. Maar als het sponsje eenmaal nat is, is dit snel voorbij. En bij ieder sprietje denk je gewoon... wat ben ik toch goed bezig. Want dat is ook zo...! Weer een stapje dichterbij plasticvrij !!!

193 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven