top of page
logo - WIT- Enjoy la Vida - kadootjes van de Natuur - It's Nature's gift to you.png


About Enjoy la Vida
 

Enjoy la Vida is een éénvrouwsbedrijf, maar ik doe het natuurlijk niet alleen !!
Ik werk samen met sociale werkplaatsen zoals
Trajectum en het Thomashuis. Ze helpen met inpakken, labelen en kwaliteitscontrole.


Verder werk ik natuurlijk samen met de producenten die eigenlijk gewoon het meeste werk verzetten. Ik bezoek ze regelmatig en heb daardoor heel veel bewondering gekregen voor al het werk dat ze verzetten. Het zijn mensen met een groot hart en veel liefde voor hun product, maar ook voor de aarde zelf. Het is echt hartverwarmend om hun verhaal te horen. In mijn ogen zijn dit de echte helden ! 

 

En dan natuurlijk de winkels/webshops aan wie ik deze producten lever. Samen delen we een missie. We willen het anders - eerlijker - menselijker - beter - en dit keer zonder vervuiling! Ik zie ze als super leuke collega's en waardeer de eerlijke en open manier van zaken doen met een vooral menselijk karakter.

Over mij

Van oorsprong ben ik grafisch vormgeefster, illustratice en beeldbewerkster.  Ik vind het gewoon ontzettend leuk om mooie plaatjes te maken en verhalen te vertellen. Vroeger heb ik veel door Spanje gereisd en heb me 4 jaar lang ondergedompeld in de geweldige natuur van dit land.

Reisende met een klein knus busje - twee kinderen -  twee hondjes en een poes, hadden we 
de wereld als onze achtertuin. Ik werd tot over mijn oren verliefd op de stilte - de ruimte - het heerlijke bronwater - de schone lucht of eigenlijk gewoon de natuur zelf. Immense sterrenhemels - grootse vergezichten - machtige bergen - en ondertussen gewoon genieten van de eenvoud en elkaar. En echt ... ik ben nog nooit zó gelukkig geweest !

Maar ook de oude cultuur, gastvrijheid en lieve mensen van dit land maakten dat ik me heel erg welkom voelde. Ik ontmoette mensen vol grote ideale op de meest bijzonder plekken. Prachtige levensverhalen vol moed en wijsheid met een vaak hele eigenzinnige manier van leven. maar ook oude mensen die nog wonen op de plek waar ze begonnen. Zo verbonden met de natuur om hun heen.  Verhalen van vroeger toen alles nog echt anders was. Ze gebruiken producten die ik als stadsmens nooit eerder had gezien. Het is een manier van leven die eigenlijk heel oud is, maar langzaam aan het verdwijnen is.  Gelukkig zie je ook jonge mensen neerstrijken, geïnspireerd door verhalen en zo komt het ook langzaam weer terug.

Eenmaal terug in Nederland merkte ik hoe ik dit miste!  Als we hier iets nodig hebben - denk ik - is het wel weer onze verbinding met de natuur. De natuur geeft ons zoveel ! En eigenlijk is dat alles wat we ècht nodig hebben. Maar bovenal wordt je er gewoon ontzettend gelukkig van ! : )

Ellen-van-Enjoy-la-Vida.jpg
Enjoy-la-Vida-1.jpg

Verhalen van hoop
 

Met Enjoy la vida wil ik laten zien wat voor prachtige geschenken de natuur ons geeft. Maar ook dat we dit echt weer op waarde mogen schatten! Geen plastic, geen microbeads, volledig biologisch afbreekbaar. Alleen een zaadje, de aarde, lucht en zon als grondstof en natuurlijk een beetje liefde en aandacht.

Enjoy la Vida importeert deze eenvoudige maar prachtige producten. Ik zet als het ware op een voetstuk, geef vorm, maak foto's en vertel het verhaal.

De producenten zijn mensen met een groot hart en hoge idealen. Ze vertellen hun levensverhaal. En ondanks de worsteling in deze snel veranderende wereld weten ze toch vast te houden aan hun idealen. Voor mij zijn dit de echte helden. Hun verhaal is het verhaal van hoop geworden. Hoop voor de toekomst. Het kan wèl - of eigenlijk nog beter - het is er al ! Al eeuwen lang!  De kunst is alleen dit weer te zien.

De wereld zit vol lieve mensen, die deze wereld – and all life on it - een warm hart toedragen en daar hun stinkende best voor doen ! Iedere dag weer. : )

 

esparto-2b.jpg
001---enjoy-la-Vida---luffa---het-planten-van-zaadjes.jpg
bottom of page