logo - Enjoy la Vida - kadootjes van de Natuur - It's Nature's gift to you.png


About Enjoy la Vida
 

Over Enjoy la Vida


Enjoy la Vida is een éénvrouwsbedrijf, maar ik doe het zeker niet alleen !! Ik werk veel samen met sociale werkplaatsen zoals Trajectum en het Thomashuis en ben de mensen daar enorm dankbaar dat ze zich met zoveel enthousiasme inzetten. Ze helpen mij met inpakken, labelen en kwaliteitscontrole om zo de producten er mooi uit te laten zien.


Verder werk ik natuurlijk samen met mijn producenten die eigenlijk gewoon het meeste werk verzetten.
Ik bezoek ze regelmatig en heb daardoor heel veel bewondering gekregen voor al het werk dat ze verzetten. Het zijn mensen met een groot hart en veel liefde voor hun product maar ook voor de aarde zelf. Het is echt Hartverwarmend om hun verhalen te horen en ze bezig te zien. Hun verhalen zijn verhalen van hoop geworden die ik graag met jullie deel !

 

En dan natuurlijk de winkels aan wie ik deze producten lever en hun geweldige samenwerking. Samen hebben we een missie. We delen eenzelfde missie. We willen het anders - eerlijker - menselijker - mooier en dit keer zonder vervuiling! Ik zie ze als collega's en waardeer de eerlijke, fijne en open manier van zaken doen met een vooral menselijk karakter vol mooie idealen.


Over mij 


Van oorsprong ben ik grafisch vormgeefster, illustratice en beeldbewerkster en vind het gewoon ontzettend leuk om mooie plaatjes te maken.Ik zet mijn vaardigheden graag in om de wereld een stukje mooier te maken. Vroeger heb ik veel door Spanje gereisd en heb me 4 jaar lang ondergedompeld in de geweldige natuur van dit land. Reisende met een klein knus busje - twee kinderen -  twee hondjes en een poes en een wereld als onze achtertuin, werd ik tot over mijn oren verliefd op - de stilte - de ruimte - het heerlijke bronwater - de schone lucht of eigenlijk gewoon het leven zelf. Ik was zwaar onder de indruk van de natuur in al haar schoonheid - immense sterrenhemels - grootse vergezichten - machtige bergen en echt ...
Genietende van de eenvoud ben ik nog nooit zó gelukkig geweest !

Maar ook de prachtige cultuur, de gastvrijheid en lieve mensen van dit land maakten dat ik me heel erg welkom voelde. Ik ontmoette daar veel mensen vol grote idealen, prachtige levensverhalen en vaak met een eigenzinnige manier van leven, verbonden met de natuur om hun heen.  Ze gebruikten producten die ik als stadsmens nog nooit eerder gezien had en leerde mij over een manier van leven die aan het verdwijnen is. Eenmaal terug in Nederland merkte ik hoezeer ik dit miste. Als we hier iets nodig hebben, dacht ik, is het wel onze band met de natuur. De natuur geeft ons zoveel ! En eigenlijk is dat alles wat we ècht nodig hebben.

Ellen-van-Enjoy-la-Vida.jpg
Enjoy-la-Vida-1.jpg

Verhalen van hoop

 

Met Enjoy la vida wil ik graag laten zien wat voor prachtige geschenken de natuur geeft. Maar ook dat we dit weer op waarde mogen schatten. Geen plastic, geen microbeads, volledig biologisch afbreekbaar.  Alleen een zaadje, de aarde, lucht en zon als grondstof. Er zit vaak heel veel aandacht, liefde en verzorgingin. Ik importeer deze eenvoudige maar prachtige producten, zet het op een voetstuk, geef vorm, maak foto's en deel de verhalen.

Ik bezoek de mensen die dit maken, hoor hun verhalen, zie hun leven, hun worsteling soms met deze snel veranderende wereld. Het zijn mensen met een groot hart en hoge idealen. Voor mij zijn het verhalen van hoop geworden. Hoop voor de toekomst. Het kan wèl - of eigenlijk nog beter - het is er al ! Al eeuwen lang. De kunst is alleen dit weer te zien. De wereld zit vol lieve mensen die deze wereld – and all life on it - een warm hart toedragen en daar hun stinkende best voor doen ! Iedere dag weer. : )

 

esparto-2b.jpg
001---enjoy-la-Vida---luffa---het-planten-van-zaadjes.jpg