logo - Enjoy la Vida - kadootjes van de Natuur - It's Nature's gift to you.png
Faded Schuurpapier

ABOUT ENJOY LA VIDA

OVER  ENJOY LA VIDA

Enjoy la Vida is een éénvrouwsbedrijf, maar ik doe het zeker niet alleen !! Ik werk veel samen met de sociale werkplaatsen zoals Trajectum en het Thomashuis en ben de mensen daar enorm dankbaar dat ze zich met zoveel enthousiasme inzetten en mij helpen om de producten er mooi uit te laten zien.

Verder werk ik natuurlijk samen met de producenten die eigenlijk gewoon het meeste werk verzetten. Daar heb ik heel veel bewondering voor en zie hoe vaak bevlogen en vol liefde ze met hun producten bezig zijn.

En dan natuurlijk de winkels aan wie ik deze producten lever met hun geweldige samenwerking. Ik waardeer de eerlijke, fijne en open manier van zaken doen met een vooral menselijk karakter en vol mooie idealen.OVER MIJ

Van oorsprong ben ik grafisch vormgeefster, illustratice en beeldbewerkster en vind het gewoon ontzettend leuk om mooie plaatjes te maken. Ik zet mijn vaardigheden graag in om de wereld een stukje mooier te maken. Vroeger heb ik veel door Spanje gereisd en heb me 4 jaar lang ondergedompeld in de geweldige natuur van dit land. Reisende met een klein busje werd ik tot over mijn oren verliefd op de stilte, de ruimte, het heerlijke bronwater, de schone lucht of eigenlijk gewoon het leven zelf. Ik was zwaar onder de indruk van de natuur in al haar schoonheid - immense sterrenhemels - grootse vergezichten - machtige bergen en echt ... ik ben nog nooit zo gelukkig geweest !

Maar ook de prachtige cultuur, de gastvrijheid en lieve mensen van dit land maakten dat ik me heel erg welkom voelde. Ik ontmoette daar veel mensen vol grote idealen, prachtige levensverhalen en vaak met een eigenzinnige manier van leven, verbonden met de natuur om hun heen.  Ze gebruikten producten die ik als stadsmens nog nooit eerder gezien had en leerde mij over een manier van leven die bijna verdwenen is. Eenmaal terug in Nederland merkte ik hoezeer ik dit miste. Als we hier iets nodig hebben, denk ik, is het wel onze band met de natuur. De natuur geeft ons zoveel ! Eigenlijk is dat alles wat we ècht nodig hebben. We zijn gewoon een beetje vergeten wat voor een geweldig geschenk ons gegeven is . De natuur geeft ons het leven zelf ! : )

 

 


VERHALEN VAN HOOP
 

Met Enjoy la vida wil ik graag laten zien wat voor prachtige kadootjes de natuur maakt. Maar ook dat we dit weer op waarde mogen schatten. Geen plastic, geen microbeads, volledig biologisch afbreekbaar.  Alleen een zaadje, de aarde, lucht en zon als grondstof. Er zit vaak heel veel aandacht en liefde in de verzorging en eventuele verwerking hiervan. Ik importeer deze vaak simpele maar prachtige producten, zet het op een voetstuk, geef vorm, maak foto's en deel de verhalen. Ik bezoek de mensen die dit maken, hoor hun verhalen, zie hun leven, hun worsteling soms met deze snel veranderende wereld. Het zijn mensen met een groot hart en hoge idealen. Voor mij zijn het verhalen van hoop geworden. Hoop voor de toekomst. Het kan wèl - of eigenlijk nog beter - het is er al ! Al eeuwen lang. De kunst is alleen dit weer te zien. De wereld zit vol lieve mensen die deze wereld – and all life on it - een warm hart toedragen en daar hun stinkende best voor doen ! Echt waar ! : )