Tandenstokers van gedroogde venkelbloem

Bijgewerkt op: 27 aug. 2019

Deze tandenstokers van gedroogde  venkelbloem zijn geweldige tandenstokers. Wist je dat venkel helpt tegen ontstoken tandvlees? Niet zo gek dus om je tanden te stoken met deze gedroogde venkelbloem. De Berbers uit Marocco gebruiken ze al generaties lang.

Als de bloemen bloeien, staan de steeltjes overdag wijd uit elkaa, de zo genaamde Schermbloemen. Als de bloem is uitgebloeid sluit de bloem zich en droogt daarna in de warme zon. De zon bleekt de bloem uit en conserveert het zo als het ware. , GEBRUIK | Voor gebruik breek je één steeltje af. Je breekt daarna het kleine bloemetje van het steeltje af. Nu heb je een tandstoker met een dikke en een dunne zijde. Je sabbelt hier even op om het stokje een beetje soepel te maken en klaar is je tandenstoker! Al sabbelend maak je zo je tanden schoon met als extraatje een heerlijke venkelsmaak.

Hoe meer je naar het hart van schermbloem gaat, hoe dunner de tandenstokers worden. Omdat het een natuurproduct is, is iedere bloem uniek. De ene tandenstoker is dus de ander niet. Er zitten soms wat zaadjes in de bloem verstopt. Strooi die maar lekker in je tuin. Wie weet wat daar nog voor een verrassing uit komt? En anders gewoon in de GFT-bak. Deze venkel zaadjes zijn niet geschikt voor consumptie.


NB. Hoewel ik er niet echt iets over kan vinden, lees ik dat de zaadjes van de venkelbloem beter niet door zwangere vrouwen gebruikt kunnen worden. Ik weet niet of dit ook geldt voor de steeljes van de bloem, maar voor de zekerheid zou ik het niet gebruiken als je zwanger bent.

168 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven